Dubtes i preguntes de les reunions dels casals d’estiu 2020

Després de les reunions informatives als diversos casals, hem pensat en fer un recull de dubtes i preguntes relacionades amb les mesures de prevenció pel Covid a les activitats dels campus i casals d’estiu que organitzem.

Si un/a participant té símptomes durant el casal, com hem d’actuar?

Quan un nen/a durant el casal el seu monitor/a observa que té símptomes compatibles amb el Covid, el protocol que seguirem serà el següent:

  • Separarem al nen/a de la resta del grup i trucarem a la familia perquè el vinguin a buscar.
  • Un cop la família el reculli del casal, l’ha de portar al CAP que li correspon. En el CAP li han de donar un diagnòstic.
  • Un cop la família sàpiga el diagnòstic ha de contactar amb el responsable de prevenció i higiene del casal i comunicar-li que ha dit el metge.

Si un/a participant va al metge perquè té símptomes i no és Covid, pot seguir venint al casal?

El metge o metgessa que hagi atès al nen/a serà qui dirà si l’infant pot continuar anant al casal o no. Si des dels serveis mèdics consideren que pot continuar, heu de portar l’informe mèdic on digui que pot continuar amb normalitat el seu dia  dia.

 

Si el diagnòstic dona positiu en Covid, què passa?

En aquest cas, el nen/a ha d’estar en quarantena  i seguir les indicacions dels serveis mèdics que l’han atès.

 

Si hi ha un cas de contagi, la resta del grup de convivència ha d’estar en quarantena?

Dependrà del que diguin els sanitaris. Aquests es posaran en contacte amb el responsable de prevenció i higiene del casal i li comunicaran si  la resta dels participants així com el/la dirigent del grup, poden seguir participant del casal amb normalitat o bé si han d’estar també en quarantena.

 

Quan els participants arriben al matí al casal, els prendreu la temperatura al casal/campus?

No. La temperatura l’heu de prendre cada dia al matí abans d’anar al casal i un cop arribeu dir la temperatura al monitor/a del vostre fill/a.

 

Quan deixem al nostre fill/a cada matí, hem d’entregar el full amb el llistat de comprovació de símptomes?

No cal que empleneu i entregueu cada dia aquest paper. Si que heu de dir al monitor/a si tant el nen/a com algú dels que conviuen en la unitat familiar ha tingut algun dels símptomes del llistat.

 

Els nens i nenes han de portar mascareta?

Tant pares com menors (independentment de l’edat) han de fer l’entrada i sortida del recinte on es realitzi el casal/campus amb la mascareta posada. Un cop el participant estigui amb el seu grup de convivència, el seu monitor/a ja l’indicarà quan s’ha de treure la mascareta per guardar-la. Durant les activitats no es portarà mascareta a no ser que sigui una situació on no es pot respectar la distància de seguretat.

 

Cal que els nens/es portin el seu gel hidroalcohòlic?

No cal. Tots els monitors/es portaran un pot per que el faci servir tot el grup de convivència. Si el tipus de gel no li agrada al vostre fill/a (per la textura, olor…) pot portar el seu de casa. En aquest cas, els menors de 7 anys no el podran portar a sobre i serà el monitor/a qui el guardarà i qui els hi donarà quan el necessitin.

 

Qualsevol dubte us podeu posar en contacte mitjançant els correus electrònics de cada campus/casal:

Moltes gràcies per la vostra col·laboració!